Camera Comunelor a adoptat luni seară controversatul proiect de lege care încalcă Tratatul Brexit, după ce, în cursul după-amiezii, Londra se declarase dispusă să renunțe ulterior la clauzele care au declanșat o nouă criză în relația cu UE.
Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunțat că nu va permite un nou vot semnificativ asupra acordului de retragere din UE, pentru că nu este substanțial diferit de actul respins de deputați cu doar 48 de ore înainte.
Premierul Boris Johnson ar putea fi acuzat de sfidarea justiției, guvernul încearcă să treacă acordul respins de parlamentari cu doar două zile în urmă, iar laburiștii vor un nou referendum. O zi obișnuită în politica britanică din ultimul an.
Decizia premierului britanic de a cere suspendarea Parlamentului a stârnit reacții negative vehemente, de la proteste în întreaga țară, la o petiție care a strâns peste un milion de semnături.
Guvernul britanic a cerut reginei suspendarea ședințelor Parlamentului pentru câteva săptămâni, în contextul în care deputații vor să blocheze ieșirea din UE fără un acord de retragere, scrie BBC. Regina Elisabeta a II-a a aprobat solicitarea.
Alegerea lui Boris Johnson ca lider al conservatorilor și ca premier al Marii Britanii nu a calmat spiritele în interiorul partidului și nici incertitudinile privind Brexit.
Insistența lui Boris Johnson ca UE să renunțe la mecanismul de backstop vizând frontiera din Irlanda nu are mari șanse să obțină susținere în capitalele europene, care cred că Marea Britanie va avea mai mult de pierdut decât UE dintr-un „hard Brexit”
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, le va propune liderilor UE la summitul de săptămâna viitoare să facă o ofertă de amânare „flexibilă” de un an a datei Brexit. Theresa May cere amânarea până pe 30 iunie.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.