Comisiile juridice reunite din Parlament au aprobat marți solicitarea Avocatului Poporului, Renate Weber, de revocare din funcție a adjunctului său, Daniel Iovănescu.
Comisiile juridice reunite din Senat și Camera Deputaților au respins marți rapoartele de activitate pe 2019 și 2020 ale instituției Avocatului Poporului. Dacă și plenul comun le va respinge, atunci Renate Weber va fi demisă din funcție.
Certificatele digitale verzi care vor facilita libera circulație în Uniunea Europeană (UE), pe timpul pandemiei de COVID-19, vor fi implementate în România cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).
Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a transmis printr-un comunicat de presă că PSD, PNL și USR au depus numele candidaților care vor să ocupe funcția de judecător CCR.
Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, se întreabă de ce ar fi o prioritate raportul privind cererea DNA de urmărire penală a șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Senatorii au decis să voteze solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu abia în prima parte a anului 2019, potrivit unor surse politice.
Comisia juridică a Senatului a amânat cu o săptămâna raportul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită.
Comisia juridică din Senat a dat marți un aviz negativ la cererea DNA privind începerea urmăririi penale a ministrului delegat pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE).
Legea grațierii colective a fost adoptată tacit de Senat după ce a expirat termenul de dezbatere. Motivul: senatorii din Comisia juridică nu au reușit să se pună de acord în termen util asupra formei pe care să o trimită plenului pentru vot.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.