PSD cere premierului Florin Cîțu să dea explicații despre rectificarea bugetară, după ce Consiliul Fiscal a atras atenția asupra derapajului major în ceea ce privește sumele cheltuite de la buget.
Consiliul Fiscal consideră foarte optimist scenariul macroeconomic asumat de Guvern în rectificarea bugetară adoptată recent, care se bazează pe o scădere cu doar 1,9% a produsului intern brut în acest an.
Economia mondială a fost grav lovită de pandemia de coronavirus. Cu scăderi atât de cerere, cât și de ofertă, economiștii lumii încă nu pot spune cu certitudine cât de amplu va fi declinul, dar mulți avertizează că va fi cel mai mare de după război.
Consiliul Fiscal este de părere că deficitul va depăși în acest an 3% din produsul intern brut, având în vedere veniturile și cheltuielile prognozate, dacă politicile publice nu se schimbă, deși Guvernul estimează un deficit de doar 2,76% din PIB.
Pensiile medii acordate pensionarilor obișnuiți au crescut de opt ori în 16 ani, dar cei care au ieșit la pensie din Apărare, MAI sau SRI și-au văzut câștigurile crescând mult mai repede.
Modificările aplicate salariilor a circa 1,2 milioane de oameni ar putea costa bugetul României încă 25 de miliarde de lei începând de anul viitor. PSD insistă că va avea bani fără să crească deficitul, dar care va fi compromisul?
Guvernul PSD-ALDE a aprobat bugetul pentru anul 2016, în pofida obiecțiilor exprimate de președintele Klaus Iohannis și avertismentelor privind supraevaluarea veniturilor bugetare și a creșterii economice.
Bugetul pe 2016 s-a încheiat cu un deficit mai mic decât programat, dar șeful PSD Liviu Dragnea a reclamat că Finanțele au ratat la mare distanță obiectivul de încasări.
Pe final de an s-au aglomerat deciziile politice care vor avea un impact semnificativ în evoluția economică din 2016. Cum a încheiat economia României anul 2015 și care sunt premisele pentru noul an?
Impredictibilitatea măsurilor fiscale și impactul acesteia asupra investitorilor sunt mult mai nocive decât nivelul în sine al taxelor, a declarat, miercuri, președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.