Parlamentul European și statele membre au încheiat un acord marți seara cu privire la așa-numita „directivă a micului dejun”, care include îmbunătățirea transparenței cu privire la originea mierii, unul dintre cele mai falsificate produse alimentare.
Deși se așteaptă ca statele membre ale UE să promită sprijin militar continuu Ucrainei la summitul extraordinar de joi, obstacolele în calea unei viitoare scheme de finanțare rămân.
Statele membre UE au convenit luni, în unanimitate, să aloce miliarde de euro din profiturile generate de activele Băncii centrale ruse înghețate în Europa, ca prim pas către utilizarea acestora pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei.
Șase ONG-uri europene și cinci din Franța au anunțat joi că au depus două cereri separate către CE pentru o „evaluare internă”, primul pas al unei contestații juridice, cu privire la recenta reaprobare a controversatului erbicid glifosat.
Propunerea CE privind prelungirea liberalizării temporare a comerțului cu Ucraina va include unele cereri de la Varșovia, deoarece protestele fermierilor au împins UE să adopte o poziție mai flexibilă.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a fost rugat luni de fermierii din Târgu Mureș să ceară demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, dacă acesta nu acordă derogările dorite de agricultorii români.
Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a afirmat luni, înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe (CAE), la Bruxelles, că statele comunitare trebuie să folosească "toate mijloacele" pentru a ajuta Ucraina aflată în război.
Consiliul European pentru Afaceri Externe va adopta luni la Bruxelles "un regim de sancțiuni împotriva Hamasului palestinian", a declarat joi purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului francez al Afacerilor Externe, notează La Libre Belgique.
Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord politic cu privire la propunerile Comisiei referitoare la primul regulament privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului (CSB/CFT) și la cea de a șasea directivă CSB/CFT.
Statele membre UE au ajuns sâmbătă seara la un acord privind eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria și România. Decizia a fost luată în unanimitate, în urma unei proceduri scrise.
Deținerea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către Ungaria ar putea duce la reevaluarea relației dintre Uniunea Europeană și China, scrie publicația ungară Magyar Nemzet.
Eurodeputatul Eugen Tomac anunță miercuri că a depus cererea de apel la Curtea de Justiției a Uniunii Europene (CJUE) în dosarul deschis după ce Austria s-a opus în 2022 aderării României la Spațiul Schengen.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.