Este cu mult mai simplu pentru marile companii să implementeze noua legislație privind modificările genetice, în timp ce firmele mici sunt cele mai afectate de recentele schimbări, spune șeful Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.
Schimbările climatice și problemele de mediu dau mari bătăi de cap agricultorilor și mulți experți văd în bioeconomie modelul de dezvoltare în viitor a sectorului agricol. Dar mulți fermieri nu înțeleg încă ce este bioeconomia și cum îi poate ajuta.
Creșterea accesului la tehnologiile digitale ar trebui să fie o prioritate pentru Uniunea Europeană, iar dezvoltarea infrastructurii digitale este esențială pentru a reflecta importanța acesteia pentru societate și economie, consideră eurodeputații.
Introducerea noilor tehnologii în sectorul agricol va aduce atât câștiguri financiare, cât și o îmbunătățire a protecției mediului, susține comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan.
O Politică Agricolă Comună (PAC) revizuită, cu mai puțină birocrație și o perspectivă pe termen lung orientată către digitalizare, va atrage mai multe investiții și mai mulți tineri în sectorul agricol, susțin fermierii europeni.
Comisia Europeană și statele membre caută încă metode de simplificare și eficientizare a complexei Politici Agricole Comune, continuând eforturile depuse în ultimii zece ani.
Politica Agricolă Comună va continua să susțină noile tehnologii și în viitorul cadru financiar, dar este neclar cum vor fi alocate fondurile pentru agricultura de precizie după 2020, scrie EurActiv.com.
Situația economică îmbunătățită și prețurile în creștere i-au determinat pe agricultorii din România să investească mai mult în mașini agricole, arată u sondaj internațional.
Activiștii din domeniul agriculturii din România dau vina pe PAC pentru permiterea consolidării poziției companiilor mari, care ocupă tot mai mult din piață, într-o țară cu numărul cel mai mare de ferme de familie din Uniunea Europeană.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.