Turcia a depus miercuri la Curtea Internațională de Justiție (CIJ) de la Haga cererea oficială de a se alătura procesului de genocid intentat de Africa de Sud împotriva Israelului pentru comportamentul său în războiul din Fâșia Gaza.
Răspunzând acuzațiilor făcute cu o zi înainte de Nicaragua, Germania și-a reafirmat marți în fața Curții Internaționale de Justiție angajamentul ferm față de securitatea Israelului, afirmând că îl plasează "în centrul" politicii sale externe.
Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul pentru eliberarea fostului ministru de Externe, Bogdan Aurescu, din funcția de consilier prezidențial, începând cu 1 februarie 2024.
Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea prof. Iulia Motoc în funcția de judecător al Curții Penale nternaționale, cu prilejul alegerilor organizate la 4 decembrie 2023.
România participă miercuri la pledoariile orale de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga în cazul acuzațiilor de genocid formulate de Ucraina împotriva Rusiei.
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea a 14 ani de la pronunțarea, în 2009, a Hotărârii Curții Internaționale de Justiție de la Haga (CIJ) în procesul privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră.
România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție, în cadrul procedurilor lansate împotriva Federației Ruse.
Ucraina va cere luni Curții Internaționale de Justiție (CIJ) de la Haga, principalul organ judiciar al Organizației Națiunilor Unite (ONU), să emită o hotărâre de urgență prin care să solicite Rusiei să își oprească invazia.
Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), instanța supremă a ONU cu sediul la Haga, pentru intervenția armată lansată la 24 februarie, a anunțat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.