Un rar consens s-a format în Israel pentru a denunța mandatele de arestare împotriva lui Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant, precum și, mai larg, legitimitatea organismului juridic internațional, scrie „Le Point” (Franța).
Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru crime de război și crime împotriva umanității, precum și pentru fostul ministru al apărării Yoav Gallant, scrie RMC BFM (Franța).
Ministrul brazilian de externe, Mauro Vieira, a recunoscut că magistratura țării sale ar putea dispune arestarea lui Vladimir Putin, dacă președintele rus va veni la Rio de Janeiro, în noiembrie, pentru Summitul G20, scrie Il Messaggero (Italia).
Ministerul israelian de Externe a anunțat rechemarea "pentru consultări" a ambasadorilor săi din Irlanda și Norvegia după decizia lor de a recunoaște un stat palestinian.
Mai multe țări occidentale, printre care Statele Unite și Germania, și-au exprimat regretul pentru mandatele de arestare solicitate de procurorul CPI împotriva liderilor israelieni, inclusiv a prim-ministrului Benjamin Netanyahu.
Curtea Penală Internațională (CPI) a solicită luni mandate de arestare pe numele liderului Hamas, Yahya Sinwar, și pe numele prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității.
Este pentru prima dată când un român reușește să acceadă la această instanță de judecată internațională. Judecătoarea Iulia Motoc a fost aleasă cu o majoritate de peste două treimi a reprezentaților, a doua dintre cei șase judecători selectați.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.