Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a procuroarei Alina Albu în funcția de șef al DIICOT.
Pe 20, 21 și 24 februarie 2023, s-au desfășurat la sediul Ministerului Justiției interviurile pentru funcțiile de Procuror General al PÎCCJ, procuror-șef al DNA, respectiv procuror-șef al DIICOT.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a dat explicații miercuri, la "Ora Guvernului" din Senat, după ce a afirmat că Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost achitat într-o sentință care urma să fie pronunțată peste 3 săptămâni.
Peste un miliard de euro este prejudiciul calculat în dosarele DIICOT susceptibile de a fi închise în urma deciziilor CCR și Înaltei Curți privind prescripția, anunță Asociația Forumul Judecătorilor.
USR a depus zeci de amendamente la proiectele de legi ale Justiției și afirmă că românii au nevoie de o justiție independentă și puternică, nu de una obedientă, care să asculte indicațiile politice.
În contextul în care, pe repede-înainte, Comisia specială începe miercuri dezbaterea legilor justiției pe articole, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, argumentează de ce proiectele sunt mai nocive decât cele din 2018.
O grupare de trafic de migranți constituită pe teritoriul Republicii Moldova a fost destructurată în cadrul unei acțiuni comune între autoritățile române și cele moldovenești, a anunțat miercuri DIICOT.
Centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA) lucrează la punerea în practică a conceptului de justiție terapeutică în România.
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, este audiat vineri la sediul DIICOT din Iași în dosarul blocului construit pe strada Sărărie, relatează Radio Iași.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.