Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) semnează marți cu compania americană SAGE Geosystems un memorandum privind exploatarea energiei geotermale din nordul Capitalei.
Cu conturile blocate din cauza unor datorii foarte ridicate, Primăria Municipiului București vrea preluarea producătorului de energie ELCEN pentru a rezolva problemele cu apa caldă și căldura din Capitală.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni, la Antena 3, că a primit amenințări că se va întâmpla ceva grav cu termoficarea în București.
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tariceanu, a declarat, după ședința coaliției de guvernare, că există o anomalie în privința pensiilor speciale mai mari decât salariul net pe care-l are angajatul respectiv.
Producătorul de energie ELCEN urmează să plătească marți 6 milioane de lei către Romgaz, contravaloarea gazelor necesare în această săptămână, pentru a amâna întreruperea furnizării. Datoria totală către producătorul de gaze este de 319 milioane lei.
Cele două companii de care depinde furnizarea agentului termic în Capitală au depus cererile de intrare în insolvență. Tribunalul București analizează cererile săptămâna viitoare. De marți, s-ar putea opri apa caldă.
RADET are o datorie față de ELCEN pe care trebuie să o achite, iar dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată și nu va putea livra agent termic și apă caldă către RADET, anunță ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Liviu Dragnea a declarat că există o presiune care vine dinspre partea liberală din Guvern către ELCEN pentru a cere Primăriei Capitalei să plătească datoriile acumulate în zece ani, amenințând că bucureștenii vor rămâne fără apă caldă și căldură.
Liviu Dragnea a afirmat că nu crede în coincidențe în privința situației create de lipsa apei calde în mai multe sectoare ale Capitalei, în timp ce Gabriela Firea a vorbit de o premieră și a spus că nu vrea să se gândească la acțiuni neortodoxe.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.