Adrian Cioflâncă, istoric și director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România "Wilhelm Filderman", atrage atenția asupra practicii de separare a povestirilor despre trecut, ca metodă de a evita conflictele memoriale.
EURACTIV.ro organizează marți o dezbatere cu privire la impactul Parlamentului European în comunități, într-un duplex de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Căminul Cultural din Ciuruleasa, județul Alba.
EURACTIV.ro realizează o dezbatere cu privire la impactul Parlamentului European în comunități. Cei interesați sunt așteptați fie la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, fie la Ciuruleasa, județul Alba.
Comuna cu 5.500 locuitori din Câmpia Romanaților, Dolj, a deschis seria evenimentelor în care europarlamentarii Marian-Jean Marinescu, Victor Boștinaru, Siegfried Mureșan, Daniel Buda, Andi Cristea merg la sate în seria de cinci dezbateri „eduVOTE”.
Apel deschis pentru selecția localităților. O serie de cinci dezbateri vor fi organizate în cinci localități din țară, asupra priorităților specifice și oportunităților deschise în contextul alegerilor europarlamentare 2019.
Banii europeni au un rol tot mai important în diverse proiecte de educație din România, de la renovarea școlilor la echipamente în universități și de la dezvoltarea învățământului dual la reducerea abandonului școlar. Cum îi putem folosi și mai bine?
Vrei să stai de vorbă cu membrii Parlamentului European, cu experți în afaceri europene, cu tineri ca tine, vrei să ajuți Europa să înțeleagă mai bine comunitatea ta, cu specificul, nevoile ei?
Conferința ”Educație la puterea viitorului prin fonduri europene" a fost un loc de întâlnire pentru informații, expertiză, experiențe și povești din lumea proiectelor finanțate cu bani de la Uniunea Europeană, în domeniul educației.
„Captura Statului explicată pentru copii prin animații” este un proiect dedicat elevilor de gimnaziu din mediul rural care vizează predarea educației juridice prin animații video și dezbateri cu experți în domeniu.
„Cetățenia activă contra statului capturat. Ghid pentru profesori - 10 lecții de educație civică și juridică pentru gimnaziu" e o colecție de povești și principii, explicate pe înțelesul elevilor, și realizat pentru profesorii de gimnaziu.
Aplicațiile au fost trimise până la 18 decembrie. 15 jurnaliști din Moldova vor fi specializați în tehnici și instrumente multimedia de story-telling, pentru susținerea jurnalismului independent, a combaterii dezinformării și propagandei anti-vest.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.