Pe 29 septembrie 2017, reprezentanți ai partenerilor sociali, mediului academic și societății civile, au dezbătut chestiuni legate de mecanismul privind stabilirea salariului minim în România.
„Lucrătorii săraci” reprezintă un grup substanțial din punct de vedere social, cea mai recentă estimare este de 10% din lucrătorii europeni aflați în pericol de sărăcie, de la 8% cât era estimarea în 2007.
Inovarea în formele sale variate este considerată o forță motrice importantă pentru îmbunătățirea competitivității, productivității și creșterii potențiale a companiilor.
Este timpul unitatea potrivită pentru munca și odihna lucrătorilor europeni? Cum trebuie trasată corect granița dintre cele două, astfel încât să se asigure un echilibru?
Noul raport publicat de Eurofound analizează diferitele tipuri de scheme de plată suplimentare, prevalența acestora în diferite țări și sectoare din UE și Norvegia, precum și relevanța acestora pentru diferite grupuri de angajați.
Prin noul raport publicat, Eurofound își propune să îmbunătățească înțelegerea costului real al locuirii inadecvate pentru Statele Membre ale UE și să propună inițiative politice care ar putea ajuta la diminuarea consecințelor sociale și financiare.
Noul raport publicat de Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și Muncă) analizează diversitatea NEET, adică cei care „nu sunt încadrați profesional și nu urmează un program de educație sau formare“.
A apărut raportul publicat de Eurofound ”Ce fac europenii la locul de muncă? O analiză bazată pe sarcini: Monitor European al locurilor de muncă pentru anul 2016”.
Noul raport publicat de Eurofound analizează modalitatea în care autoritățile publice reglementează rolul intermediarilor forței de muncă în Statele Membre, evidențiind eficiența sau în caz contrar diferitele sisteme de înregistrare sau de licențiere
Noul raport publicat de Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și Muncă) oferă o trecere în revistă a măsurilor de sprijin pentru start-up-uriledestinate tinerilor și a altor măsuri mai generale, relevante pentru ei.
Noul raport publicat de Eurofound analizează principalele tendințe și etapele ce caracterizează evoluția timpului de lucru la nivelul Uniunii Europene, subliniind aspecte convenite în mod colectiv.
Noul raport publicat de Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și Muncă) analizează implicarea partenerilor sociali în semestrul european la nivelul Uniunii Europene și la nivel național, între 2011 și 2014.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.