Miniștrii de finanțe din zona euro au fost de acord să înăsprească ușor politica fiscală în 2023, după trei ani în care au fost injectate miliarde de euro în economie din cauza pandemiei de coronavirus, dar evoluția va depinde de războiul din Ucraina
Liderii de stat și de guvern din Uniunea Europeană se întrunesc joi într-o teleconferință, pentru a discuta planul de relansare economică a UE după criza coronavirusului, dar nu sunt așteptate mari decizii din cauza diferențelor dintre statele membre
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat un summit european prin videoconferință pe 23 aprilie, consacrat relansării economice a Uniunii Europene, afectată din plin de pandemia de coronavirus.
Miniștrii de finanțe din Zona Euro au ajuns joi noaptea la un acord privind un plan de redresare în valoare de 500 de miliarde de euro. Banii vor fi alocați pentru sprijinirea companiilor și asigurarea locurilor de muncă.
Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a trimis miercuri un mesaj dur guvernelor din UE, în contextul neînțelegerilor din Eurogrup privind răspunsul economic comun la pandemia de COVID-19.
După o videoconferință de 16 ore pe parcursul nopții de marți spre miercuri, miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană nu au reușit să se pună de acord în privința răspunsului UE la criza economică provocată de pandemia de coronavirus.
Prinsă pe picior greșit de pandemia de COVID-19, UE începe să se trezească la realitate, mai ales la nivel de discurs. Toți mai mulți lideri europeni fac apel la solidaritate și la sprijinirea Italiei și Spaniei,cele mai afectate de noul coronavirus.
Prioritatea este acum combaterea epidemiei de coronavirus și a efectelor ei imediate, dar UE trebuie să pregătească măsuri pentru revenirea la normal a societăților și economiilor europene, consideră șefii de stat sau de guvern din UE.
Într-o decizie fără precedent, Comisia Europeană a propus vineri suspendarea Pactului de Stabilitate și Creștere, pentru a permite statelor membre să cheltuiască „cât va fi nevoie” pentru a salva economiile afectate de pandemia de coronavirus.
Jeroen Dijsselbloem, șeful miniștrilor de finanțe din zona euro, a declarat într-un interviu că statele din sudul Europei care au fost afectate de criză au cheltuit banii pe alcool și femei înainte de a fi nevoie ca alte țări europene să le ajute.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.