Cazul lui Puiu Popoviciu sau cel al lui Sebastian Ghiță sunt doar două dintr-un lung șir de dispariții subite ale unor șmecheri care au fentat arestul sau închisoarea. Mulți au fost readuși acasă și au mers după gratii. Tot mulți sunt liberi și acum.
Un atac cibernetic masiv, cu ajutorul unor instrumente de hacking care ar fi fost furate de la Agenția Națională de Securitate din SUA (NSA) a lovit organizații din întreaga lume. În Germania a fost lansată o investigație.
Fugarul Sebastian Ghiță, cel pe numele căruia judecătorii români au emis un mandat de arestare preventivă, este între primii din lista celor mai căutați din Europa. Alături de el mai este un român, căutat pentru trafic de persoane, dar și criminali.
Înfrângerile din Irak și Siria și creșterea numărului de combatanți care revin în țările de origine au sporit riscul unor atacuri în Europa occidentală, potrivit raportului elaborat de Centrul de combatere a terorismului al Europol.
Agenția Europeană de Aplicare a Legii, Europol, a intrat în spiritul festiv de sărbători prin lansarea unui calendar de advent care va dezvălui câte unul dintre criminali cei mai căutați din Europa, în fiecare zi, până la Crăciun.
Polițiști din 52 de țări au arestat peste 300 de persoane și au confiscat tone de cocaină în cursul unei operațiuni de amploare vizând traficul de droguri, de persoane și rețele de criminalitate informatică în Europa și în afara ei, potrivit Europol.
Potrivit unui raport publicat recent de Europol, peste 90% dintre migranți au ajuns anul trecut în Europa prin intermediul traficanților, ale căror venituri s-au ridicat la sume cuprinse între 3 și 6 miliarde de euro.
Guvernul german a aprobat, miercuri, un pachet legislativ în vederea gestionării valului de refugiați. Pachetul include suspendarea reunificării familiei, plată parțială pentru cursurile de integrare și noi țări de origine considerate sigure.
Pericolul terorist în Europa este mai mare ca niciodată în ultimii 10 ani, avertizează Europol. Un nou centru antiterorist ar ajuta la prevenirea unor astfel de atacuri.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.