În țările Uniunii Europene, oamenii au motivații foarte diferite pentru a continua să lucreze după pensionare, observă „Sega” (Bulgaria), analizând în același timp date statistice privind forța de muncă pe categorii de vârstă.
În 2023, captura totală de pește în Uniunea Europeană a fost estimată la 3,3 milioane de tone în greutate vie din cele șapte zone marine acoperite de statisticile UE, în scădere față de 2018, când s-au capturat 4,6 milioane de tone
În 2023, producția agricolă din UE a fost evaluată la 537,1 miliarde de euro, o scădere de 1,5% comparativ cu 2022 (545,4 mld. euro). În România însă producția agricolă a crescut
Inegalitățile și schimbările climatice amenință perspectivele economice ale Uniunii Europene 94,6 milioane de europenii erau expuși riscului de excluziune socială în 2023, potrivit datelor Eurostat, citate de Trud (Bulgaria).
Grecia a înregistrat a doua cea mai mare reducere a datoriei din zona euro, după Cipru, în al doilea trimestru al anului 2024 comparativ cu trimestrul similar al anului trecut, potrivit Eurostat, citat de Economistas (Grecia).
Eurostat își revizuiește la 1,7% estimarea pentru inflația din zona euro în septembrie, reducând estimarea „flash” de 1,8% de la începutul lunii (în august, inflația a fost de 2,2%), anunță ANSA (Italia).
România și Bulgaria se află pe primul și al doilea loc într-un nou clasament al Eurostat privind procentul persoanelor care nu își permit să petreacă o săptămână de vacanță pe an departe de casă, scrie publicația bulgară Darik.
În 2022, un număr de 69.279 de medici au absolvit în UE, adică 15,5 absolvenți de medicină la fiecare 100.000 de locuitori, potrivit unor date Eurostat.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.