n comparație cu celelalte state membre UE, Polonia a fost țara care a primit cei mai mulți refugiați ucraineni: 67.280 de persoane au găsit acolo adăpost - relatează Eurostat, conform Der Spiegel.
În toată Europa se întrevede o penurie de zahăr, existând riscul ca prețul dulciurilor să crească vertiginos, scrie cotidianul ungar Nepszava. În Ungaria, creșterea prețurilor la alimente a obținut deja medalia de argint în Uniunea Europeană.
Bulgaria este țara din UE care raportează în primul trimestru al anului cea mai mare creștere a emisiilor de gaze cu efect de seră (+38%) față de aceeași perioadă a anului 2021, potrivit datelor Eurostat.
Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au cheltuit aproximativ 311 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare (R&D) în 2020, echivalentul a 2,3% din PIB. România a cheltuit doar 0,47% din PIB, potrivit Eurostat.
Doar companiile europene mari și medii investesc serios în digitalizare. În România și Bulgaria se înregistrează cele mai mici investiții în digitalizarea companiilor, din toată UE.
Românii și bulgarii sunt cetățenii cei mai supușl riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană, arată datele prezentate vineri de biroul de statistică al UE, Eurostat.
Rata abandonului școlar prematur a scăzut semnificativ în UE în ultimul deceniu. Și în România, părăsirea timpurie a școlii s-a redus, dar tot rămâne un fenomen care afectează mii de tineri.
Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 2,5% în 2019, comparativ cu 2018, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (96 de decese la un milion de locuitori).
Peste jumătate dintre cetățenii din Uniunea Europeană cu vârsta între 16 și 74 de ani au declarat că în 2020 au căutat informații online legate de răni, boli, nutriție sau îmbunătățirea sănătății. Ponderea în România este de doar 28%.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.