Compania Meta a permis unei rețele de pagini de Facebook să posteze peste 4.000 de reclame politice care atacau candidata pro-UE la președinția României, Elena Lasconi, și promovau figuri de extremă dreapta, inclusiv pe Călin Georgescu.
Votul românilor la prezidențiale este un vot care se bazează istoric pe o concepție mesianică despre politică, în general, și despre președinte și instituția prezidențială, în particular.
Date de pe rețelele sociale X, Telegram și Facebook arată o serie de conturi legate de Rusia cu sute de mii de urmăritori și cu vădite simpatii pro-ruse, anti-occidentale și conspiraționiste care îl promovează constant pe Călin Georgescu.
Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a venit marți cu o explicație despre eșecul social-democraților de avea un candidat în turul final al prezidențialelor, lucru care nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 35 de ani.
În scandalul fermelor de conturi false care îi promovează pe anumiți candidați la prezidențiale, ministrul Digitalizării, PSD-istul Bogdan Ivan, era sigur că șeful lui, Marcel Ciolacu, nu folosește astfel de tehnici.
Vulnerabilitatea Generației Z la îndoctrinare pe rețelele sociale e imaginea în oglindă a spălării pe creier a tineretului din Gaza, ambele generând convingeri extremiste și sentimente anti-Israel.
Oligarhii fugari Ilan Șor și Veaceslav Platon au cheltuit circa 136.000 de euro pentru promovare pe Facebook, scopul principal al acestor campanii fiind de a semăna panică în societate, de a discredita procesul de integrare al Moldovei la UE.
Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor (CPC) a trimis luni o scrisoare în urma unor preocupări legate de faptul că modelul de „plată sau consimțământ” al Meta ar putea încălca legislația UE în materie de protecție a consumatorilor.
Comisia Europeană publică orientări în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale pentru atenuarea riscurilor sistemice online pentru alegeri.
Patruzeci de mii de disponibilizări de la începutul anului. O medie de 1.000 pe zi în primele două luni ale anului 2024. Reduceri care afectează giganții tehnologici și micile startup-uri, de la San Francisco la Tel Aviv - inteligența artificială.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.