De ceva vreme a devenit din ce în ce mai clar faptul că giganții rețelelor de socializare fac din oferta de servicii cu plată un element central al strategiei de viitor.
Legea nu va reglementa doar rețelele sociale publice - ea privește și comunicațiile private precum mesajele de WhatsApp, ba chiar și motoarele de căutare.
Deși metaversul promite mari oportunități comerciale, acesta ridică o serie de întrebări la care autoritățile de reglementare au dificultăți în a răspunde, deoarece această evoluție a internetului se află într-un stadiu incipient.
Google, Meta și Microsoft cer guvernelor să nu mai investească în companiile de supraveghere și să limiteze utilizarea programelor sofisticate precum Pegasus. Acest soft este doar unul dintre zecile prezente pe o piață înfloritoare a supravegherii.
Facebook îi avertizează pe cei care o urmăresc pe senatoarea Diana Soșoacă de faptul că aceasta poate răspândi informații și mesaje de propagandă rusă, potrivit paginademedia.ro.
Giganții americani Google și Meta (compania mamă a Facebook) sunt investigați de autoritățile de concurență din Uniunea Europeană și din Marea Britanie pentru o înțelegere privind serviciile de reclamă online.
Folosirea serviciilor giganților tehnologici americani precum Google sau Meta (Facebook) de către website-urile europene încalcă legislația UE privind protecția datelor personale, în speță prevederile legate de transferurile internaționale de date.
Comisia Europeană a publicat joi rapoartele redactate de Google, Facebook, Microsoft, TikTok și Twitter privind măsurile pe care le-au luat în noiembrie și decembrie 2021 împotriva dezinformării legate de coronavirus.
După ce a anunțat că lucrează activ la primele planuri ale „metaversului”, Facebook face publice și acțiunile concrete legate de investiții și angajări. Acestea vor fi puse în practică cu angajați din UE.
În cadrul unei audieri în Comisia pentru Comerț din Senat, avertizorul de integritate Frances Haugen a cerut transparență în legătură cu modul în care Facebook îi ademenește pe utilizatori să dea scroll în permanență.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.