Extrema dreaptă, favorită la câștigarea alegerilor din Austria de anul acesta, a încheiat o alianță cu liderul maghiar Viktor Orbán, ce ar putea întări sfidarea Bruxelles-ului și ar putea amenința un consens deja fragil asupra războiului din Ucraina.
Partidul Libertății (FPÖ), de extremă dreaptă, din Austria, Fidesz al premierului ungar, Viktor Orban, și partidul populist ceh ANO, condus de Andrej Babis și-au anunțat duminică dorința de a forma o nouă alianță în Parlamentul European.
UDMR și FIDESZ sunt două partide de partea păcii și ambele speră că vor fi tot mai mulți reprezentanți de partea păcii în Parlamentul European, a afirmat luni seara, la Târgu Mureș, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.
Péter Magyar, opozantul lui Orbán la alegerile europene din 2024 și la alegerile generale din Ungaria din 2026, promite că va lupta împotriva establishmentului, relatează Euronews.
Ministrul ungar al Transporturilor, Lázár János, a vorbit, la un eveniment electoral organizat de UDMR la Oradea, despre neînțelegerile dintre Ungaria și liderii europeni.
Ervin Nagy, un actor renumit în Ungaria, a abandonat scena și studiourile de film pentru a defila pe străzi. La fel ca alte mii de oameni, este cuprins de febra maghiară, numită astfel după Péter Magyar, disidentul care îl sfidează pe Viktor Orban.
"Dacă dorim să păstrăm libertatea și suveranitatea Ungariei, nu vom avea altă opțiune decât să ocupăm Bruxellesul", a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban în discursul său cu ocazia aniversării revoluției ungare din 1848.
Potrivit sondajului, percepția despre "moarte milostivă" este influențată semnificativ de simpatia față de un partid, iar majoritatea celor care o resping sunt în special printre susținătorii formațiunii "Mi Hazánk" (Patria Noastră) și FIDESZ-KDNP.
Potrivit directorului Institutului de analiză Policy Solutions, din Ungaria, András Bíró-Nagy, până la sfârșitul lui 2024, fiecare al treilea membru FIDESZ s-ar putea să fie pro-exit, scrie Nepszava.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.