Țările G7 încheie lucrările privind alocarea a 50 de miliarde de dolari Kievului, folosind venituri din activele rusești. Țările G7 au trecut la etapa finală a activității de alocare a banilor către Ucraina.
Miniștrii de Externe ai G7, grupul celor șapte cele mai industrializate democrații din lume, au asigurat marți că nu vor tolera „sub nicio formă” „amenințările nucleare” lansate de președintele rus, Vladimir Putin, scrie „La Razon” (Spania).
Sâmbătă, liderii Grupului celor Șapte principale democrații (G7) s-au angajat să continue să impună Rusiei un preț scump pentru invazia sa din Ucraina, prin sancțiuni, printr-un control al exporturilor și prin alte măsuri.
"În aceste zile Italia a fost în centrul lumii, iar ochii lumii au fost ațintiți asupra noastră", a declarat premierul Giorgia Meloni, care a publicat un videoclip pe rețelele de socializare de la Borgo Egnazia, unde s-a desfășurat summitul G7.
MAE îi informează pe românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Italia, că autoritățile din acest stat au instituit temporar controale aleatorii la frontierele naționale terestre, maritime și aeriene.
La summitul G7 Climă, Energie și Mediu s-a ajuns la un acord privind renunțarea defintivă la cărbune, un proces care va fi finalizat până în 2035, scrie Il Sole24Ore.
Liderii G7 au asigurat duminică Israelul de "sprijinul lor deplin" după atacul Iranului, spunând că sunt "gata să ia măsuri" împotriva Teheranului "ca răspuns la alte inițiative destabilizatoare".
Țările G7 (Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Japonia) și Uniunea Europeană lucrează din greu pentru a găsi o modalitate de a finanța reconstrucția Ucrainei, fără a plăti, scrie Il Fatto Quotidiano.
Președinția G7 revine în Europa, iar Giorgia Meloni va avea sarcina de a modera într-o manieră echilibrată confruntarea dintre cele mai dezvoltate șapte țări pe probleme arzătoare pe care Japonia le-a abordat cu o atitudine mai detașată.
Este un adevărat "război al diamantelor", care se poartă în umbra conflictului din Ucraina și traversează cel puțin trei continente: Asia, Europa și Africa, scrie publicația italiană Il Messaggero.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.