După invitarea sa la summitul Ligii Arabe, președintele ucrainean și-a extins contactele diplomatice cu lideri din Sudul Global, întâlnindu-se cu premierul indian Narendra Modi, notează Le Monde.
La summitul G7 din Japonia, Joe Biden a ridicat veto-ul asupra furnizării de către aliații Kievului a acestor avioane americane. Dar puține țări le pot livra rapid, mai ales că piloții ucraineni trebuie să fie antrenați în prealabil.
Reuniți la Hiroshima, în Japonia, șefii de stat și de guvern din G7 fac curte marilor țări emergente ca să facă front comun contra Rusiei, notează Les Echos.
China i-a acuzat pe șefii diplomației țărilor din G7, reuniți în Japonia, deoarece o "calomniază" și o "denigrează", după un comunicat foarte critic la adresa politicilor chineze, scrie La Libre Belgique.
Reuniți la Karuizawa, în Japonia, membrii și-au arătat dezacordul față de acțiunile Beijingului, relatează agenția italiană Ansa, preluată de La Tribune.
G7 acuză Rusia că "pune în pericol regiunea" și cere ca ea "să redea imediat proprietarului suveran legitim, Ucraina, controlul total al centralei nucleare de la Zaporijie".
Trezoreria SUA a anunțat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de dolari promis de administrația Biden în luna mai, relatează AFP.
Liderii G7, reuniți de duminică în Alpii Bavarezi, au făcut apel la unitate în fața "barbariei" rusești din Ucraina și au anunțat noi măsuri menite să sufoce economia Rusiei, scrie Courrier International.
Interdicția țărilor G7 de a importa aur din Rusia va priva țara de aproximativ 19 miliarde de dolari pe an, lovind al doilea cel mai profitabil articol de export, a declarat secretarul de stat american Anthony Blinken în contextul reuniunii G7.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.