Bulgaria implementează pe deplin recomandările privind prevenirea corupției în rândul parlamentarilor și procurorilor, se precizează într-un raport al Grupului de state împotriva corupției (GRECO) al Consiliul Europei, prezentat joi.
Organismul anticorupție al Consiliului Europei (GRECO) concluzionează că nivelul de respectare de către România a recomandărilor sale de prevenire a corupției cu privire la parlamentari, judecători și procurori rămâne la un nivel nesatisfăcător.
Președintele Klaus Iohannis a prezidat marți, începând cu ora 11:00, ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde urmează să fie validată noua conducere.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara la Antena 3 că Ana Birchall a exprimat opinii personale în privința Secției speciale, dar ea nu va da nicio OUG privind această instituție.
Florin Iordache susține, într-o declarație pentru Europa Liberă, că PSD și Guvernul nu vor desființa Secția Specială criticată în Raportul GRECO. Opoziția, în schimb, cere desființarea Secției de anchetare a magistraților.
După mai mult de doi ani de „reformă” a justiției, organismul anticorupție al Consiliului Europei - GRECO a constatat că România nu a făcut mai nimic pentru a preveni corupția în rândul parlamentarilor și magistraților.
Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO, urmând ca ministrul Justiției, împreună cu GRECO, să stabilească momentul în care va fi publicat documentul, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
Plenul CSM nu a putut valida rezultatele concursului pentru numirea procurorului-șef al SIIJ din lipsă de cvorum. 7 membri ai Consiliului cer amânarea oricăror decizii privind Secția,în așteptarea rapoartelor Comisiei de la Veneția și GRECO.
Comitetul pentru relații externe din Senatul american l-a audiat joi pe Adrian Zuckerman, nominalizat de președintele Trump pentru postul de ambasador al SUA în România.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.