Oligarhii fugari Ilan Șor și Veaceslav Platon au cheltuit circa 136.000 de euro pentru promovare pe Facebook, scopul principal al acestor campanii fiind de a semăna panică în societate, de a discredita procesul de integrare al Moldovei la UE.
Când Gmail a fost lansat cu un comunicat de presă ciudat acum 20 de ani, mulți au presupus că era o farsă. Serviciul promitea un gigabyte de stocare, o cantitate enormă într-o eră a "cutiilor" de mesaje de doar 15 megabyte.
Comisia Europeană publică orientări în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale pentru atenuarea riscurilor sistemice online pentru alegeri.
Patruzeci de mii de disponibilizări de la începutul anului. O medie de 1.000 pe zi în primele două luni ale anului 2024. Reduceri care afectează giganții tehnologici și micile startup-uri, de la San Francisco la Tel Aviv - inteligența artificială.
Comisia Europeană trimite cereri de informații către 17 platforme și motoare de căutare online foarte mari, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale.
Ne petrecem în medie peste șase ore pe zi pe internet. Poate fi o utilizarea productivă a timpului sau o experiență exasperantă, în funcție de viteza conexiunii la internet.
Deși a fost detronat de TikTok la sfârșitul anului 2021, Google și-a recăpătat curând titlul de cel mai popular domeniu de pe internet, iar dacă ne uitam la trecut, nu pare să fie pregătit sa-l cedeze prea curând.
Google a inaugurat la Malaga, în sudul Spaniei, al treilea Google Safety Engineering Center (GSEC) din Europa, un hub internațional specializat în securitate cibernetică, scrie Rai News.
Procesul dintre Statele Unite și Google, acuzat că a abuzat de poziția sa dominantă a motorului său de căutare pentru a-și menține monopolul, a început pe 12 septembrie la un tribunal federal din Washington, transmite Rai News.
Google este pe cale să propună un nou instrument media americane, printre care The New York Times, pentru a scrie articole. O sursă de speranțe și de îngrijorări, scrie publicația franceză Les Echos.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.