Geoffrey Hinton, considerat unul din părinții fondatori ai inteligenței artificiale (AI), a avertizat asupra pericolelor acesteia, părăsindu-și postul din cadrul gigantului Google, relatează France 24.
După valul masiv de disponibilizări din SUA, giganții tehnologiei din Silicon Valley au început să realizeze cât de dificil este să-și reducă resursele umane în Europa, notează publicația elenă Money Review.
Războiul din Ucraina a fost subiectul numărul 1 în căutările românilor pe Google în 2022, iar Ucraina, Rusia și liderii celor două țări s-au aflat printre cei mai căutați termeni.
Google anunță lansarea opțiunii de rută ecologică în aplicația Maps, în 40 de țări din Europa, inclusiv România. Utilizatorii pot alege să ajungă la destinație pe ruta cu cel mai mic consum, ceea ce înseamnă economie și reducere a emisiilor.
Legea nu va reglementa doar rețelele sociale publice - ea privește și comunicațiile private precum mesajele de WhatsApp, ba chiar și motoarele de căutare.
Google, Meta și Microsoft cer guvernelor să nu mai investească în companiile de supraveghere și să limiteze utilizarea programelor sofisticate precum Pegasus. Acest soft este doar unul dintre zecile prezente pe o piață înfloritoare a supravegherii.
Inteligența artificială este ca un copil de 8 ani, "un băiat dulce care vrea să ajute lumea să fie un loc mai bun pentru noi toți [...] Vă rog să aveți grijă de el în lipsa mea".
Hackeri ruși au încercat recent să spargă rețelele NATO și ale armatelor unor țări est-europene, afirmă Grupul de analiză a amenințărilor al Google, într-un raport publicat miercuri, citat de Reuters.
Giganții americani Google și Meta (compania mamă a Facebook) sunt investigați de autoritățile de concurență din Uniunea Europeană și din Marea Britanie pentru o înțelegere privind serviciile de reclamă online.
Folosirea serviciilor giganților tehnologici americani precum Google sau Meta (Facebook) de către website-urile europene încalcă legislația UE privind protecția datelor personale, în speță prevederile legate de transferurile internaționale de date.
Comisia Europeană a publicat joi rapoartele redactate de Google, Facebook, Microsoft, TikTok și Twitter privind măsurile pe care le-au luat în noiembrie și decembrie 2021 împotriva dezinformării legate de coronavirus.
Odată cu pandemia, tot mai multe segmente de populație, indiferent de vârstă, au început să cumpere de pe net. Românii își aleg modalitatea de cumpărare - online sau offline - în funcție de oportunități.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.