Ministerul bulgar al Agriculturii va deschide un magazin de produse alimentare în care se vor vinde produse ale companiei naționale de lactate LB Bulgaricum, produse ale universităților și ale altor producători de alimente, scrie Dnevnik.
Bulgaria va vinde cel mai probabil o cantitate imensă de muniție Ucrainei prin intermediari, ceea ce ar putea avea un impact semnificativ asupra războiului, a declarat fostul ministru al apărării Boiko Noev într-un interviu acordat bTV.
Președintele Rumen Radev a declarat că Sofia poartă discuții cu premierul olandez Mark Rutte și cu cancelarul austriac Karl Nehammer, precum și cu CE și Consiliul European privind aderarea la Schengen, scrie cotidianul bulgar Darik.
Comisia Europeană va aloca 600 de milioane de euro pentru consolidarea frontierei Bulgariei cu Turcia, a anunțat secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia, Petar Todorov, potrivit BNR.
Ministrul interimar al energiei din Bulgaria, Rosen Hristov, care a inspectat șantierul de construcție al interconectorului de gaze Bulgaria-Serbia, a declarat că lansarea în exploatare a gazoductului Bulgaria-Serbia va avea loc în luna octombrie.
Bulgaria a boicotat integral sancțiunile Uniunii Europene împotriva cetățenilor ruși și companiilor, impuse în mai multe etape după anexarea Crimeei în 2014 și după invazia rusă în Ucraina, în februarie 2022.
Bulgaria pare a fi serios îngrijorată că România va intra singură în spațiul Schengen și va consolida controalele la frontieră dintre cele două țări, în loc să le elimine.
Premierul Nicolae Ciucă a avut marți o convorbire în format videoconferință cu prim-ministrul Bulgariei, Galab Donev, iar discuția s-a axat pe aderarea la Schengen, dar și pe avansarea proiectelor de conectivitate stabilite de București și Sofia.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.