Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța își vor putea converti permisele de conducere. În acest sens, Guvernul Recean a aprobat semnarea unui acord între guvernele celor două state, anunță Guvernul moldovean.
Declarațiile premierului român Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile republicii, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că a fost adoptat un nou pachet de ajutor pentru Republica Moldova, ce constă în continuarea exportului de energie și în educație.
Pe data de 21 mai 2022, Comisia Europeană a creat coridoarele de solidaritate, în colaborare cu Ucraina și cu Republica Moldova, pentru a îmbunătăți rutele de transport dintre UE și cele două state.
Comisia Europeană, împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România și SUA, ia inaugurat joi punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina și Republica Moldova de la Reni.
NATO a livrat echipament medical pentru Armată în valoare de 700.000 de euro către Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Ajutorul a fost realizat în cadrul Pachetului de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), condus de Alianță.
Eurodeputatul Siegfried Mureșan anunță că executivul european a înaintat propunerea lui privind integrarea graduală a Republicii Moldova la Piața Unică Europeană
Bilanțul programului de cooperare România-Republica Moldova 2014-2020 a avut loc joi, la Chișinău, și a marcat oficial finalizarea Programului Operațional Comun.
Liderul partidului extremist AUR, George Simion, are interdicție de a intra în Republica Moldova pentru că "face parte din efortul de destabilizare" în țară, a declarat premierul moldovean, Dorin Recean.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.