Guvernul a aprobat joi ultimul document necesar pentru ca cererea de plată numărul 1 din PNRR, cu termen 31 mai, să fie transmisă la Comisia Europeană, a anunțat ministrul de resort, Marcel Boloș.
Guvernul Ciucă a împlinit miercuri șase luni de la învestire și era de așteptat o evaluare a miniștrilor, însă aceasta se amână până spre finalul lunii iunie, a delcarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.
România se retrage din două bănci rusești, ca urmare a sancțiunilor decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a anunțat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.
Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat marți despre nevoia unei administrații mai "suple" și a răspuns că acum "nu există problema să discutăm despre o reformă" în administrația publică.
Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească în valoare de 100 milioane de euro menită să sprijine regenerarea pădurilor deteriorate.
Într-un context marcat de lipsă de predictibilitate, 58% dintre români consideră că reducerea consumului este cea mai la îndemână soluție pentru a combate dificultățile financiare generate de inflație.
Coaliția de guvernare a decis luni seară lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este foarte granulat și se implementează cu destul de mare greutate, din cauza numărului mare de jaloane și ținte, peste 500, pe care le avem îndeplinit, a declarat luni ministrul Marcel Boloș.
Numărul posturilor din cadrul Ministerului investițiilor și proiectelor europene va crește cu 30%, până la 1.943 persoane, pentru gestionarea celor 96 de miliarde de euro fonduri europene, a anunțat luni Marcel Boloș.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.