Guvernul de la București a aprobat miercuri o Ordonanță de urgență prin care s-a stabilit acordarea unui ajutor Republicii Moldova, sub forma a 20.000 de doze de vaccin anti-COVID.
Guvernul a aprobat în ședința de luni seară ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, de data aceasta având și avizul Consiliului Legislativ.
Premierul Florin Cîțu a spus luni că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB și a susținut că social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană.
Premierul a declarat luni că îi înțelege pe minerii aflați în grevă pentru a-și primi drepturile restante, dar consideră că soluția aleasă nu le rezolvă problemele. Florin Cîțu a susținut că, în mandatul său, nu va avea loc nicio mineriadă.
Premierul Florin Cîțu spune că va propune luni Coaliției de guvernare ca funcțiile de conducere din administrația publică să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la alt departament, prin rotație, după două mandate.
Premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, la finalul ședinței de Guvern, că diminuarea cu aproape 90% a bugetului Bisericii în anul 2021 a fost discutată înainte cu reprezentanții cultelor, iar acestea nu au adus critici legate de decizie.
Proiectul inițiat de Ministerul Justiției privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost aprobat de către Guvern în ședința de joi.
Guvernul a adoptat în ședința de joi o Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actualii guvernanți că, după ce anul trecut nu "ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște", acum continuă atacul la "fibra noastră națională" prin tăierea bugetului Bisericii.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.