Guvernul va adopta joi un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din educație prin noua Lege a salarizării care încă nu este gata.
Președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, anunță că un nou protest al profesorilor ar putea avea loc joi sau vineri în București.
PNL și PSD speră ca greva din educație să se încheie cât mai curând, de preferat în această săptămână, pentru ca schimbarea de premieri să poată avea loc, susțin surse politice.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni, cu ocazia Zilei Învățătorului, că România trece printr-un moment de răscruce, iar de el depinde viitorul copiilor. Ciucă a mai spus și că greva "a pornit de la o realitate ce poate fi corectată prin dialog".
Purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis vineri dimineață clarificări privind aplicarea majorărilor salariale din sistemul de învățământ care sunt respinse de profesori.
Solicitările dascălilor sunt întemeiate, spune Klaus Iohannis, dar profesorii trebuie să întrerupă greva deoarece au primit din partea Guvernului tot ce au cerut.
Guvernul a prezentat miercuri noua ofertă pentru profesori, după runda de negocieri care a avut loc după-amiază între sindicate, premier și ministrul Educației. Seara, aceasta a fost respinsă categoric de angajații din învățământ.
Fostul parlamentar Ion Cupă a fost numit marți președinte al Autorității Vamale Române (AVR), arată o decizie publicată în Monitorul Oficial, după ce premierul Nicolae Ciucă a decis să îl demită pe Bogdan Lucian Mihei din această funcție.
Președintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Palatul Cotroceni pe liderii PNL, PSD și UDMR, pentru consultări pe tema grevei generale din educație care a intrat în a doua săptămână.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.