România va solicita compensații consiliului de miniștri, la nivel european, în condițiile în care prețurile la energie în regiunea noastră sunt semnificativ mai mari comparativ cu vestul Europei, a afirmat joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Adoptarea ordonanței de urgență care introduce o nouă aministie fiscală nu a asigurat timpul necesar pentru o analiză atentă și pentru formularea unor puncte de vedere din partea mediului de afaceri, atrage atenția Consiliul Investitorilor Străini.
Lupta împotriva crimei organizate, cu accent pe combaterea traficului ilegal de migranți și de droguri rămâne o prioritate constantă pentru Bulgaria și România
Guvernul a aprobat miercuri seară majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor militare până în 3.000 de lei, măsura care se va aplica de la 1 octombrie, la fel ca în cazul celorlalte pensii.
Premierul Marcel Ciolacu tratează în continuare superficial incidentele tot mai dese în care drone rusești folosite pentru a ataca Ucraina ajung în România.
În spațiul public au apărut informații potrivit cărora PNL i-a cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, includă și militarii în pensie în calculul neimpozitării pensiilor până în 3.000 de lei.
Președinta USR Elena Lasconi le-a cerut președintelui Klaus Iohannis și premierului Marcel Ciolacu să explice ce se întâmplă cu dronele rusești care au intrat pe teritoriul României.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, la două zile de la adoptarea ei de către deputați, legea care prevede donarea către Ucraina a unui sistem de rachete Patriot. Astfel, Guvernul va putea emite HG-ul care va face operativ actul de donație.
Proiectul de lege depus de PNL în 2022 privind neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei a fost promulgat joi de președintele Klaus Iohannis, după ce marți a fost adoptat de Camera Deputaților.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.