Chiar dacă a fost o țară izolată de restul Europei timp de aproximativ 50 de ani, Albania este acum una dintre destinațiile în curs de afirmare din Balcani, notează publicația elenă Power Game.
Mesajul central al vizitei efectuate e premierul albanez Edi Rama la Ankara a fost că Turcia investește în Albania, atât ca partener NATO, cât și ca factor de consolidare a prezenței turcești în Balcani, relatează Deutsche Welle.
Italia va construi centre în Albania pentru a găzdui migranții care ajung în Italia pe mare, a declarat luni Giorgia Meloni, care a prezentat un nou program pentru a încerca să reducă numărul de migranți, care aproape s-a dublat în ultimul an.
Albania vrea să stopeze fuga tinerilor săi medici, adoptând o lege care îi obligă să lucreze în țara lor între doi până la cinci ani după obținerea diplomei, sub sancțiunea de a fi nevoiți să ramburseze taxele de școlarizare.
Comisia Europeană, Consiliul și PE nu pot face promisiuni cu privire la extindere, deoarece mulți dintre decidenți nu vor mai fi acolo anul viitor și nu va fi decizia lor, a declarat prim-ministrul albanez Edi Rama într-un interviu acordat EURACTIV.
Nu doar migrației și sarcinii uriașe de a se alinia la legislația UE trebuie să facă față sectorul agricol al Albaniei: potrivit ministrei Agriculturii Frida Krifca, schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.