Republica Moldova va procura energie electrică din România la un preț de 90 de euro/MWh pentru a acoperi necesarul de 30%, a anunțat vicepremierul moldovean Andrei Spînu.
Premierul moldovean Natalia Gavrilița a transmis joi reprezentanților Uniunii Europene cea de-a doua parte completată a chestionarului Comisiei Europene privind aderarea la Uniunea Europeană, informează Agerpres.
Statele Unite vor oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari pentru a o ajuta să facă față impactului războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, a anunțat duminică ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield.
O misiune a Parlamentului European merge la Chișinău pentru a transmite solidaritatea eurodeputaților cu Moldova, a observa situația din teren ca urmare a fluxului mare de refugiați din Ucraina și a găsi noi modalități de ajuta Republica Moldova.
Republica Moldova va primi o asistență de 5 milioane de euro de la UE și 3 milioane de euro de la guvernul german, care se vor adăuga celor 37 de milioane de euro deja promise în acest an, a spus ministrul german de externe Annalena Berbock.
Republica Moldova se alătură Ucrainei și Georgiei, cerând aderarea la Uniunea Europeană, într-un context geopolitic complicat, cauzat de invadarea Ucrainei de către forțele armate ruse.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și UE vor oferi 75 milioane euro pentru îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea consumului de energie în clădirile publice din Republica Moldova.
Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Republica Moldova să depășească criza energetică, a anunțat șefa executivului european, Ursula von der Leyen.
Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit vineri cu votul a 61 de deputați ai fracțiunii PAS în cadrul unei ședințe extraordinare a Parlamentului R. Moldova.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.