Germania, aflată deja în stare de alertă din cauza tăierii aprovizionării cu gaze implementată de Gazprom, se pregătește pentru posibilitatea ca în iulie Rusia să oprească complet fluxurile, scrie Il Fatto Quotidiano.
"Suntem încă departe de negocieri" de pace între Ucraina și Rusia, a apreciat cancelarul german, Olaf Scholz, înaintea summiturilor europene al G7 și al NATO, asigurând că răspunderea îi revine lui Vladimir Putin.
În încercarea de a atenua creșterea prețurilor la combustibil, Germania introduce de astăzi un permis de călătorie cu reducere la nivel național, pentru lunile iunie, iulie și august 2022.
Cancelarul german Olaf Scholz a promis Ucrainei livrarea unui sistem modern de apărare antiaeriană. În plus, forțele armate ucrainene vor fi dotate cu un radar de urmărire care poate identifica artileria, a declarat miercuri Scholz în Bundestag.
Ministrul german al economiei, Robert Habeck, și-a exprimat temerile că unitatea Uniunii Europene privind un embargou petrolier contra Rusiei "începe să se prăbușească".
Potrivit informațiilor agenției de presă germane dpa, există acorduri informale între statele NATO pentru a nu livra anumite sisteme de armament Ucrainei.
Cancelarul german Olaf Scholz a criticat decizia președintelui rus Vladimir Putin de a continua „un război foarte brutal” în Ucraina, numind-o „o abordare imperialistă”.
Ministerul apărării din Germania a anunțat că tancul antiaerian va fi folosit pentru a proteja "infrastructura critică” din Ucraina de atacurile rusești.
Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vorbit joi la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. O purtătoare de cuvânt a președintelui german a declarat că neînțelegerile din trecut au fost înlăturate.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.