Atacul cu rachete asupra Israelului s-a încheiat, fără alte provocări, în timp ce Israelul și SUA au promis să riposteze împotriva Teheranului. Temerile legate de un conflict mai amplu în regiune se intensifică.
Coincidența dintre raidul de la Beirut și discursul lui Netanyahu la ONU a scos în evidență paradoxul în care este cufundată comunitatea internațională, incapabilă să evite o escaladare pe care nimeni nu și-o dorește, scrie cotidianul Avvenire.
Un înalt oficial Hamas a declarat duminică pentru AFP că în ciuda pierderilor suferite în mai mult de unsprezece luni de război în Fâșia Gaza, capacitatea mișcării islamiste palestiniene de a lupta împotriva Israelului a rămas "ridicată".
Adresându-se pentru prima dată presei de la anunțul morții a șase ostatici, premierul israelian a reiteratnecesitatea ca statul israelian să mențină controlul asupra acestei Fâșiei Gaza.
O grevă generală a fost declarată de cea mai mare centrală sindicală, pentru a protesta împotriva refuzului guvernului de a încheia un acord privind eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas. Greva a paralizat parțial economia israeliană.
Angajamentul lui Netanyahu de a securiza Coridorul Philadelphi e esențial. Opozanții se înșală - părăsirea zonei ar însemna repetarea greșelilor precedente, periclitându-i Israelului siguranța și viitorul.
În timp ce, pe de o parte Benjamin Netanyahu și, pe de altă parte, Hamas continuă să saboteze de facto negocierile pentru încetarea focului în Gaza și în regiune, după 25 de ani, în Fâșie a revenit virusul poliomielitei.
Gruparea teroristă a refuzat compromisul propus de Biden, dar a revendicat în schimb un atentat sinucigaș cu bombă, potrivit unei opinii din The Wall Street Journal.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.