Președintele turc a declarat sâmbătă că întrerupe orice contact cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, din cauza acțiunilor comise de Israel în Fâșia Gaza, scrie publicația elvețiană Le Matin.
Armata israeliană a anunțat joi seară că a încercuit orașul Gaza, la o săptămână de la începerea operațiunii sale terestre în Fâșie împotriva mișcării islamiste palestiniene Hamas.
Deși doar președintele Biden și o serie de lideri occidentali încă mai vehiculează ideea, mai mulți diplomați și analiști afirmă că războiul dintre Hamas și Israel ar putea vehicula și el această idee, comentează The New York Times.
Daphné Richemond-Barak, specialistă în conflicte în mediul urban, descrie "metroul" din Gaza drept un "coșmar". "Provocarea triplă cu care se confruntă Israelul este aproape insurmontabilă din punct de vedere militar", apreciază ea.
Premierul israelian i-a învinuit pe generalii săi pentru breșele de securitate care au permis atacurile teroriste ale Hamas din 7 octombrie, apoi și-a retras declarația.
După criticile intense din partea Israelului, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost nevoit să rectifice privind atacul Hamas, care nu ar fi venit "din senin", scrie La Razon.
Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a anunțat miercuri că Israelul va refuza să mai emită vize reprezentanților Națiunilor Unite în urma unor declarații controversate ale secretarului general al organizației, Antonio Guterres.
Potrivit lui Netanyahu, cea mai secretă unitate a forțelor israeliene a intrat în Gaza pentru a elibera ostatici. Dar și să pregătească ofensiva terestră a Israelului?
Cu 120.000 de israelieni evacuați din casele lor pentru a fugi de proiectile și infiltrații, Israelul se confruntă cu cea mai mare și mai diversificată provocare de la războiul din 1973.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.