Un guvern interimar în Olanda până la sfârșitul anului înseamnă că este puțin probabil ca această țară să fie de acord cu intrarea Bulgariei în Schengen.
Președintele României, Klaus Iohannis participă la o reuniune în format restrâns, în pregătirea Summitului NATO de la Vilnius, organizată de prim-ministrul olandez Mark Rutte.
Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat că Olanda nu se opune admiterii Bulgariei în Spațiul Schengen, însă așteaptă mai multe progrese, scrie publicația bulgară Novini.
În timp ce Ucraina cere de luni de zile aceste avioane de la aliații săi occidentali, premierul britanic Rishi Sunak și omologul său olandez, Mark Rutte, sunt pregătiți să ajute Kievul să obțină aceste avioane.
Noul partid Mișcarea agricultor-cetățean (BoerBurgerBeweging - BBB) este marele câștigător al alegerilor regionale din Olanda și ar urma să obțină 15 mandate în Senat, relatează La Libre Belgique.
În timp ce ministrul român de interne crede că România ar putea adera la Schengen anul acesta, premierul olandez Mark Rutte și cancelarul austriac Karl Nehammer nu văd cu ochi buni o extindere în acest moment a spațiului de liberă circulație.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi seară, la Sibiu, o întrevedere bilaterală cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Wopke Bastiaan Hoekstra.
Documente ale Consiliului UE, publicate de eurodeputatul român Eugen Tomac, arată cum Olanda, țară care s-a împotrivit aderării nostre la Schengen, nu aplică în totalitate legislația Spațiului.
Austria rămâne momentan singura țară care se opune aderării României la spațiul Schengen. Discuția despre primirea celor trei state va avea loc la Consiliul JAI din 8-9 decembrie.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.