Executivul scoțian a lansat o campanie pentru un al doilea vot, din cauza rezultatului Brexitului, după ce a alocat 20 de milioane de lire sterline la rectificarea bugetară pentru parlament cu scopul de a organiza plebiscitul, relatează Cadena Ser.
Un grup de 50 de politicieni europeni sprijină, într-o scrisoare deschisă, aderarea la Uniunea Europeană a Scoției, în cazul în care aceasta se desparte de Regatul Unit.
Premierul Theresa May a declarat vineri noaptea că este pregătită să asculte îngrijorările scoțienilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă executivul scoțian nu va putea să blocheze prin veto negocierile privind Brexit.
Premierul David Cameron a avertizat miercuri că Marea Britanie se va confrunta cu o perioadă economică dificilă după votul de la referendum.Avertismentul lui vine după ce George Osbone a spus că viața britanicilor nu va mai fi la fel de roz ca în UE.
În cel mai pesimist scenariu, votul de joi ar putea avea două consecințe uriașe: destrămarea Marii Britanii, dat fiind că Scoția și Irlanda de Nord vor în UE, dar și dispariția Uniunii, dacă și alte state vor organiza referendumuri.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.