Mii de ucraineni tocmai și-au pierdut dreptul la locuințe de stat în Ungaria, din cauza unui decret care a intrat în vigoare pe 21 august, potrivit RFI.
Șaizeci și nouă la sută dintre unguri consideră că este scandalos faptul că Ucraina dorește să limiteze livrările de petrol către Ungaria și Slovacia, iar 77% dintre se așteaptă ca Bruxellesul să medieze între părți.
Mii de refugiați care fug de războiul din Ucraina riscă să fie expulzați din locurile de cazare de urgență oferite de Guvernul maghiar, din cauza unui decret care modifică regulile privind azilul, potrivit euronews.com.
Oricine se înregistrează ca „lucrător invitat” în Ungaria din Rusia sau Belarus poate intra în țară fără un control de securitate. Deputații europeni văd noile reglementări ale „servitorului Kremlinului” Orbán ca un risc de securitate.
Premierul Marcel Ciolacu anunță că a avut vineri "o discuție pragmatică" cu omologul ungar Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Potrivit informațiilor din presă, întâlnirea a avut loc la Vila Lac.
Budapesta califică decizia drept „copilărească” și respinge atacurile “concertate și isterice” la adresa premierului Viktor Orban din cauza recentelor sale întrevederi cu Vladimir Putin și cu Xi Jinping, scrie The Independent.
Ungaria și Slovacia au cerut Comisiei Europene să medieze o procedură de consultare cu Ucraina, după ce aceasta din urmă a plasat compania petrolieră rusă Lukoil pe lista de sancțiuni și a blocat exporturile de petrol.
Balaz Orban, mâna dreaptă a premierului Viktor Orban, a declarat luni că „prim-ministrul i-a informat în scris pe liderii Consiliului European despre negocierile, experiențele primei faze a misiunii de menținere a păcii și propunerile maghiare”.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.