Curtea de Apel București a dispus vineri încetarea procesului penal împotriva celor doi directori de la compania Hexi Pharma, Flori Dinu și Mihai Leva, condamnați în primă instanță la câte 3 ani de închisoare.
După intrarea în pandemie, România a fost inundată de dezinfectanți diluați. Nimeni nu mai verifică dacă biocidele cu care se dezinfectează de la populație, la medici și instrumentar din spitale, nu sunt diluate, scrie Turnul Sfatului.
Tribunalul București a condamnat miercuri compania Hexi Pharma la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei. Flori Dinu, directorul general al companiei, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.
Compania lui Dan Condrea este acuzată de săvârșirea a 340 de infracțiuni de înșelăciune (șapte având consecințe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au ajuns la această concluzie după ce au analizat mesajele schimbate cu soția în ultimele minute, dar și din expertiza tehnică și cea criminalistică efectuate în urma accidentului.
Strategia Anticorupție 2016-2020 pune accentul pe prevenție și educație anticorupție. Referindu-se la cazul Berevoești, Cioloș a avertizat că legile nu au efect dacă persistă mentalitatea "ce e al statului e al tuturor, deci pot să mâna până la cot".
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că prejudiciul în dosarul dezinfectanților diluați a crescut la 70 de milioane de lei, în condițiile în care 280 de spitale s-au constituit părți civile în dosar.
Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit mai multe nereguli la Spitalul Județean Târgu Mureș și va înainta un raport către DNA pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală.
Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, duminică, că este a aproape de finalizare expertiza tehnică asupra mașinii conduse de Dan Condrea în noaptea accidentului și că o soluție în dosarul morții va fi dată de procurori luna aceasta.
Dezincriminarea abuzului în serviciu ar face imposibilă recuperarea prejudiciilor produse prin săvârșirea acestei infracțiuni și a căror valoare s-a ridicat, anul trecut, la 620 de milioane de euro, avertizează șeful DNA, Laura Codruța Kovesi.
Procurorii care investighează cazul dezinfectanților diluați livrați de firma Hexi Pharma spitalelor din România ridică joi documente legate de aceste contracte de la aproximativ 300 de spitale.
Carmen Uscatu, președintele Asociației „Dăruiește viață”, a fost amendată pentru că a protestat în Piața Universității față de Hexi Pharma, și-a exprimat opinii despre situația spitalelor din România și a comemorat victimele de la Colectiv.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.