Un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus marți începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de corupție.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a deputatului PNL, Mugurel Cozmanciuc, care ar fi pretins 500.000 de lei de la un om de afaceri pentru a influența numirea unei persoane apropiate de acesta în funcția de director al Apelor Române.
Curtea Constituțională a respins miercuri sesizările ÎCCJ, Guvernului și Avocatului Poporului asupra legii prin care evazioniștii scapă de închisoare, stabilind că actul normativ este constituțional, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.
Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că este infracțiune fapta unei persoane de a deschide și utiliza un cont pe o rețea de socializare pe numele unei alte persoane.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis marți că obligativitate purtării măștii de protecție în exterior este legală, după ce o avocată din Constanța a făcut o plângere în acest sens.
Remus Truică a fost condamnat definitiv joi de ÎCCJ la șapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prințul Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și patru luni de închisoare.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis restituirea la Parchetul Militar a dosarului Mineriadei din 1990, în care au fost trimiși în judecată fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis excluderea mai multor probe din dosarul Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu și fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt acuzați de săvârșire a unor infracțiuni contra umanității.
Curtea Constituțională a României a admis miercuri sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție și Guvernului în legătură cu legea privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene.
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.