Mai mult de 70% dintre români cred că sunt expuși într-o măsură mai mare sau mai mică știrilor false, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Liderul SOS România, Diana Șoșoacă, conduce în clasamentul notorietății politicienilor, dar este și pe primul loc în topul neîncrederii, conform datelor unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, conduce în clasamentul încrederii, cu o cotă de 37%, urmat de Emil Boc, Victor Ponta, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
PSD este partidul cu cele mai multe voturi la alegerile pentru consiliile locale. Deși datele indică o scădere cu peste două procente, acesta rămâne pe primul loc cu 28,4% intenții de vot, conform unui sondaj realizat de INSCOP pentru News.ro.
Un sondaj realizat de INSCOP pentru News.ro arată că doar 30,8% dintre români cred că în România lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 62,5% sunt pesimiști în legătură cu viitorul țării.
Protestele agricultorilor și transportatorilor.sunt considerate îndreptățite de 93,6% din români, conform datelor unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Aproape 70% români declară că au rude în străinătate, mai mulți decât în urmă cu 10 ani, și aproape 20% spun că rudele din străinătate le trimit bani, în urmă cu 10 ani procentul fiind dublu, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Aproape 50% dintre români cred că regimul comunist a însemnat un lucru bun pentru România, procentul fiind mai mare decât în urmă cu 10 ani, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Mai mult de jumătate dintre români (56,4%) cred că, dacă România ar fi adoptat monarhia imediat după 1989, lucrurile ar fi fost altfel în cei 34 de ani care au urmat.
Un sfert dintre respondenți cred că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană și aproape 20% se pronunță în favoarea ieșirii din NATO, în timp ce peste 50% au o părere bună despre faptul că NATO și SUA trimit mai multe trupe în România.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.