Grupul de Studii Comportamentale AVANGARDE a realizat pentru Institutul "Elie Wiesel" un sondaj de opinie în comunitatea evreilor din România, pentru a măsura nivelul de securitate pe care îl resimt și percepțiile cu privire la antisemitism.
Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat pe 6 ianuarie după ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a catalogat Holocaustul ca fiind "o temă minoră".
Sondajul de opinie privind ”Percepția relațiilor interetnice și Holocaustul din Romȃnia” arată că românii au cele mai negative percepții despre romi. Ȋn privința evreilor, 37% consideră că aceștia ”ar fi bine să se ducă să trăiască în țara lor”.
Un sondaj realizat de Kantar-TNS la comanda Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" arată că românii au un comportament similar și față de maghiari. Respingerea e și mai mare în cazul romilor și arabilor.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.