„Românii își doresc ca țara noastră să își asume mai mult apartenența la Uniunea Europeană” a notat Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene, drept concluzie a consultărilor cetățenești pentru viitorul UE.
Pe 29 septembrie 2017, reprezentanți ai partenerilor sociali, mediului academic și societății civile, au dezbătut chestiuni legate de mecanismul privind stabilirea salariului minim în România.
O dezbatere privind implicarea României în Semestrul European, la care au participat ministere, parteneri sociali, mediul academic și mass-media, a pus în discuție modul în care sunt implementate obiectivele asumate la nivel național.
Este timpul unitatea potrivită pentru munca și odihna lucrătorilor europeni? Cum trebuie trasată corect granița dintre cele două, astfel încât să se asigure un echilibru?
România este una dintre cele doar trei țări membre ale UE care nu au accesat resursele puse la dispoziție prin planul Comisiei Juncker de stimulare a investițiilor desi se confruntă cu o scădere a investițiilor.
Institutul European din România organizează în data de 9 decembrie 2015 conferința anuală cu tema Adoptarea monedei Euro în Romania: provocări și perspective. Evenimentul, organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Polone în România.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.