Rata anuală a inflației din România a urcat la 14,5% în mai, de la 13,8% în aprilie, potrivit datelor comunicate vineri de Institutul Național de Statistică.
Produsul Intern Brut al României a înregistrat o creștere cu 6,5% în primul trimestru al anului, raportat la perioada similară din 2021, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).
Produsul intern brut a crescut în primul trimestru cu 6,5% față de aceeași perioadă din 2021, arată datele semnal transmise marți de Institutul Național de Statistică.
Prețurile au crescut puternic în aprilie, iar rata anuală inflației a urcat cu peste trei puncte procentuale la 13,76%, de la 10,15% în martie, arată datele Institutului Național de Statistică.
Rata inflației a urcat la peste 10% în luna martie, pentru prima dată în ultimii 18 ani, în contextul unei creșteri accelerate a prețurilor în toate categoriile.
Investițiile nete realizate în economia națională au însumat 120,148 miliarde de lei în 2021, în creștere cu 2,1%, comparativ cu anul 2020, conform datelor provizorii publicate, joi, de Institutul Național de Statistică (INS).
Economia României a crescut anul trecut cu 5,6% față de 2020, an marcat serios de pandemia de COVID-19 și de lockdown, dar creșterea este sub așteptări, din cauza unei evoluții foarte slabe în ultima parte a anului.
Rata anuală a inflației a urcat la 8,35% în luna ianuarie, de la 8,2% în decembrie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică.
Ponderea gospodăriilor care au acces la rețeaua de internet de acasă a fost de 80,8% în 2021, în creștere cu 2,6 puncte procentuale față de anul anterior, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.