BuzzFeed News relatează că a obținut o înregistrare audio a unei întâlniri dintre șase bărbați - trei ruși și trei italieni, care au discutat în octombrie anul trecut, la Hotelul Metropol din Moscova, despre o afacere în domeniul petrolier.
Președintele rus, Vladimir Putin, speră ca Italia să lupte pentru remedierea relațiilor dintre Rusia și UE și să-i convingă pe liderii europeni că sancțiunile contra Rusiei sunt contraproductive. Conte spune că Italia lucrează în acest sens.
Alegerile europarlamentare din mai au dus la crearea unui legislativ european în care alianțele vor fi mai greu de construit, mai ales că și grupurile politice s-au reașezat.
Alegerile europene au debutat joi în Olanda și Marea Britanie, dar în Regatul Unit interesul e destul de scăzut, mai importantă fiind actuala criză guvernamentală provocată, din nou, de discuțiile privind Brexit.
Liviu Dragnea nu vede niciun pericol în alianța formațiunilor de extremă dreapta din Europa, dar evită să spună dacă PSD se va alătura acestora. Sputnik își reiterează speranța că PSD și Fidesz vor întări viitorul grup "suveranist" din PE.
Alegeri anticipate vor avea loc în Italia cel târziu "la începutul lui 2019", a declarat Carlo Cottarelli, desemnat de președintele italian, Sergio Mattarella, să formeze un guvern de tranziție.
Mișcarea 5 Stele (antisistem) și Liga (extrema dreaptă) și-au făcut public vineri programul cu care își propun să guverneze, după ce au anunțat joi că au ajuns la un acord final cu privire la acest document.
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini, președintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern.
Italienii votează duminică în cadrul alegerilor anticipate în urma cărora țara va avea cel de-al 65-lea guvern de după cel de-al doilea Război Mondial. Sondajele arată un nou avânt al partidelor populiste și de extremă-dreapta.
Înfrângerea lui Matteo Renzi la referendumul de duminică și anunțata sa demisie aduc în prim-planul politicii europene noi politicieni. Aceștia au în comun disprețul pentru establishment-ul politic.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.