Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu un buget propus de 30,44 miliarde euro din fonduri europene, este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.
Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a declarat vineri că obiectivul stabilit pentru acest an în absorbția fondurilor europene este de 9%, iar pentru 2018 de 26%.
Peste 20.000 de proiecte au depus autoritățile publice locale la Ministerul Dezvoltării pe PNDL 2, valoarea însumată a cererilor de finanțare depășind, în acest moment, suma de 80 de miliarde de lei.
Sevil Shhaideh le-a spus primarilor că nu mai sunt bani pentru confinanțarea proiectelor europene, deoarece plafonul de împrumut de la nivel național a fost epuizat. Ministerul de Finanțe caută soluții, astfel încât să nu fie depășit deficitul de 3%.
Mutarea fondurilor europene la Ministerul Dezvoltării implică revizuirea cadrului procedural cu privire la sistemul de management și control al programelor. Instituția și-a propus acreditarea tututor autorităților de management până la 1 iulie.
România a pierdut cei mai mulți bani europeni pe cadrul financiar 2007-2013 prin Programul Operațional Sectorial Transport, respectiv peste 973,1 milioane de euro.
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA),deschide o nouă linie de finanțare,cu un buget de 40 de milioane de lei.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman atrage atenția solicitanților că, începând cu 8 februarie 2017, vor primi prin sistemul informatic mySMIS 2014+ solicitări de clarificări de la comisiile de evaluare.
Un număr de 58 de proiecte au fost înregistrate în cadrul Programului ”Diaspora Start-Up”, privind stimularea antreprenoriatului în rândul românilor din diaspora și a celor reîntorși în țară, conform unei informări publicate pe site-ul MFE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.