Cloudul guvernamental, piesa centrală a transformării digitale a României, care va atrage 500 de milioane de euro de la UE, este în faza proiectării și legiferării. Proiectul de reglementare a reușit, în ultimele luni, să agite spiritele.
Radu Puchiu, co-founder H.appy Cities și envoy al Open Government Partnership critică „urgența” în legiferarea cloudului guvernamental și lipsa unei analize serioase pentru acest proiect de 500 de milioane de euro care va fi găzduit de STS și SRI.
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a lansat, pe propriile conturi de social media, o întrebare: ar trebui ca autoritățile să ceară socoteală Facebook atunci când blochează utilizatorii?
Deputata USR PLUS Diana Buzoianu a anunțat marți că urmează să depună o inițiativă legislativă, în colaborare cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, pentru implementarea vizei pentru nomazii digitali în România.
Autoritățile române susțin că din august vor începe să elibereze cărți electronice de identitate. Acestea vor putea stoca semnătura electronică a titularului și vor înlocui cardul de sănătate.
Premierul Florin Cîțu a anunțat marți, la dezbaterea „Digitalizarea României, prioritate ZERO", organizată de DC News, că anul acesta se va lansa proiectul e-Facturare.
În cea de-a treia parte a interviului acordat EURACTIV România, Ciprian Teleman răspunde întrebărilor legate de locul codaș ocupat de România în indexul european al digitalizării.
În partea a doua a interviului acordat EURACTIV România, ministrul cercetării, inovării și digitalizării listează cele mai importante direcții pe care Planul de Redresare și Reziliență le va avea în domeniul digital.
Noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat într-un interviu pentru EURACTIV.ro că digitalizarea are o importanță strategică. El a vorbit și despre lecțiile învățate din experiența platformei de vaccinare.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.