USR PLUS a lansat un portal dedicat informării tuturor actorilor implicați în educația preuniversitară din România, cu informații și documente despre cum se va desfășura învățarea în timpul pandemiei de COVID-19.
Ministerul Educației și Cercetării informează că a înființat două linii Telverde pentru cei interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021.
Ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susțin o conferință de presă pe tema începerii noului an școlar și a măsurilor care urmează să fie implementate în contextul epidemiei COVID-19.
Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română organizează programul de formare pentru cadrele didactice - "TeleȘcoala profesorilor".
Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că pe data de 14 septembrie se reia școala pentru majoritatea elevilor. De asemenea, potrivit acestuia, reluarea anului școlar se reia în funcție de trei scenarii privind evoluția COVID-19.
Ministrul educației spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.
Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 - 2021 a fost reactualizat prin ordin de ministru, a anunțat luni Ministerul educației și cercetării.
Rata de promovare (înainte de contestații), înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 62.9%.
După reevaluarea lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,2% (122.252 de candidați), în creștere față de rezultatele inițiale, a anunțat sâmbătă Ministerul Educației și Cercetării.
Candidații pot să-și verifice rezultatele pe baza unui cod unic obținut de la comisiile din centrele de examen, a anunțat miercuri Ministerul Educației și Cercetării.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.