Activiștii organizației de mediu Greenpeace solicită demisia ministrului Energiei, după ce Sebastian Burduja a cerut public directorilor companiilor de stat să atace în instanță ONG-urile care contestă proiecte controversate.
Decizia de a menține plafonarea prețului energiei și gazelor – care expira la finalul lunii martie -are ca scop protejarea populației și susținerea economiei.
Eurodeputatul independent Nicolae Ștefănuță (Verzi) consideră că nu e corect ca Bucureștiul să dea vina pe Green Deal pentru propriile întârzieri și lipsa unei strategii ”clare” privind tranziția energetică”.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susține că nu trebuie să renunțăm la centralele pe cărbune până nu punem ceva în loc, iar pe termen lung soluția este în centrale nucleare.
Ministerul Energiei anunță că a sesizat Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe (CEISD) în legătură cu tranzacția prin care MVM intenționează să achiziționeze divizia de furnizare gaze și energie electrică a E.ON Energie România.
Miniștrii Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, și Energiei, Sebastian Burduja au depus o sesizare penală la DIICOT împotriva unor persoane care au diseminat intenționat informații false despre demolarea barajelor din România.
Ministerul Enegiei spune că România și-a asumat rolul de lider în sectorul energetic european și vine cu precizări după acuzațiile potrivit cărora vânzarea de gaz românesc reprezintă prețul aderării noastre la Schengen.
România și Republica Moldova au cerut Comisiei Europene derogarea temporară de la achiziția de certificate de CO2 pentru producția de energie electrică din România care merge în Republica Moldova, unde este stare de urgență energetică.
Ministerul Energiei din România a luat act de decizia Guvernului R. Moldova de a declara stare de urgență începând cu 16 decembrie, urmare a riscurilor asociate aprovizionării cu energie. În acest context, România e pregătită să sprijine Chișinăul.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.