Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat marți, citat într-un comunicat de presă, că legile justiției se află încă în lucru, ele urmând a fi propuse spre dezbatere publică cel târziu la finalul lunii septembrie.
Ministerul Justiției informează că are în lucru mai multe proiecte de lege și de politici publice adresate sistemului judiciar, iar acestea vor fi finalizate în septembrie și octombrie, dar acestea vor fi transmise Parlamentului de viitorul guvern.
Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) trebuie să devină mai operativă, respectiv să poată identifica conturile offshore și proprietățile imobiliare din străinătate ale infractorilor, a declarat marți ministrul justiției.
Cătălin Predoiu, ministrul justiției, a avut joi discuții bilaterale, în sistem videoconferință, cu Vera Jourova, vice-președintele Comisiei Europene și cu Didier Reynders, comisarul pentru justiție.
Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că, în opinia sa, România va ajunge la un moment dat o țară fără interlopi și trafic de persoane, prin cooperarea instituțiilor interne și internaționale cu atribuții în acest domeniu.
Asociația “Forumul Judecătorilor din România” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” anunță că reprezentanții lor nu vor participa la dezbaterea de miercuri, de la Ministerul Justiției, despre proiectul de lege privind desființarea SIIJ.
Ministrul justiției i-a demis marți pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, precum și pe directorul adjunct, în urma evaluării deciziei de a da un aviz favorabil pentru eliberarea deținutului Ion Turnagiu.
Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, că adeseori vorbea la telefon cu fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, le transmite procurorilor să urmărească banii rezultați din infracțiuni, nu numai infractorii și să le ia sumele rezultate din aceste fapte.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.