USR a depus zeci de amendamente la proiectele de legi ale Justiției și afirmă că românii au nevoie de o justiție independentă și puternică, nu de una obedientă, care să asculte indicațiile politice.
Comisia specială pentru modificarea inițiativelor legislative din domeniul justiției a avut prima ședință marți, iar discuțiile au vizat declanșarea procedurile de organizare a activității acesteia, dar și dezbateri generale pe marginea proiectelor.
Firmele ar putea fi înființate online la Registrul Comerțului, conform unui proiect de ordin al Ministerului Justiției. Practic, este vorba despre aplicarea Legii 265/2022, informează HotNews.ro.
Cu fonduri europene și din PNRR, ministerul Justiției vrea digitalizarea instanțelor. Dar în câți ani se poate ajunge la o digitalizare pe care să o simtă și cetățenii? În jur de 10, dacă privim spre modelele oferite de Estonia sau Germania.
Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de modificare a Codului penal prin care propune ca persoanele condamnate definitiv care nu se predau în 7 zile de la pronunțarea sentinței să primească în plus 3 ani de pușcărie.
Guvernul a adoptat luni un proiect de ordonanță de urgență prin care a fost modificat articolul din Codul penal referitor la întreruperea termenului de prescripție a răspunderii penale, a anunțat luni ministrul justiției, Cătălin Predoiu.
USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului justiției, Cătălin Predoiu, după ce deputații au votat desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).
În Parlamentul au început dezbateriile privind desființarea SIIJ. Ministrul justiției consideră că MCV trebuie să înceteze după dispariția Secției de investigare a magistraților. Opoziția acuză puterea că doar se preface că vrea desființarea ei.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.