World Wildlife Fund România (WWF) a lansat o petiție online prin care face apel la Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii să intervină în salvarea albinelor.
În România, s-a investit mult în infrastructura de sortare a deșeurilor, dar procentul de colectare selectivă a deșeurilor este de 12 – 14%, în condițiile în care până în 2025 ar trebui să ajungă la peste 55%.
UDMR-istul Tanczos Barna a semnat, în ultima sa zi la Ministerul Mediului, un ordin prin care a dat liber la vânat urși. Ulterior a explicat de ce a făcut asta, afirmând că "vom ajunge să avem urși la Constanța" sau "să facă baie în Delta Dunării".
O delegației a Comisiei PETI din PE a făcut săptămâna aceasta o vizită în România. Europarlamentarii au primit date incomplete despre tăierile de păduri și au încheiat vizita cu o presă ostilă la Suceava. În acest timp, WWF critică noul Cod silvic.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au reținut astăzi pe Dinu-Octavian Nicolescu, șeful Autorității Vamale Române, suspectat că a primit o sumă de 995.000 de lei în schimbul influenței sale ca director economic la Ministerul mediului.
Curtea de Apel Cluj a decis luni să respingă excepțiile ministerelor care ar fi blocat primul proces pe climă din România și astfel începe judecarea pe fond, anunță Asociația 2Celsius.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că a semnat vineri primul contract de împădurire finanțat din PNRR, la Scornicești, județul Olt, unde se vor împăduri aproape 83 de hectare de teren agricol.
Guvernul a aprobat un Memorandum pentru aprobarea acordării unui ajutor Guvernului Republicii Moldova constând într-o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemn pentru încălzire.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.