Ministrul muncii, Raluca Turcan, a spus recent că nu mai sunt bani de pensii și alocații, iar Corpul de control al Ministerului de Finanțe a pornit o acțiune de control, despre care zice că e programată din 26 ianuarie.
Guvernul propune o creștere brută a salariului minim de aproape 11% de la 1 ianuarie 2022 și o formulă de calcul care să fie aplicată începând cu aceeași dată și pentru anii următori, a declarat marți premierul Florin Cîțu.
Ministrul muncii, Raluca Turcan, a acuzat joi jurnaliștii că i-au denaturat mesajul dintr-o conferință de presă susținută miercuri, arătând că a răspuns cu bunăvoință tuturor întrebărilor, iar la televizor a fost prezentată ca un "monstru".
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va avea un sistem informatic care va asigura un punct unic de contact pentru soluționarea online a solicitărilor primite de la cetățeni.
Salariul minim pe economie în România este mic și trebuie să crească, iar negocierile cu sindicatele și patronatele pe această temă vor începe în septembrie, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, citată de Agerpres.
Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de evaluare a celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public aflate în plată.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Cluj, că de la începutul anului în curs, în România au apărut circa 100.000 de noi locuri de muncă, mai ales pe perioadă nedeterminată, ceea ce reprezintă un lucru încurajator.
Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, a murit joi dimineață, în jurul orei 5, la vârsta de 73 de ani. Bălășoiu a fost declarat omul cu cea mai mare pensie din România.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.