Comisia Europeană a aprobat marți o măsură adoptată de România în valoare de 1,6 miliarde de euro pentru înființarea Băncii Române de Investiții și Dezvoltare.
Execuția bugetului general consolidat în primele patru luni din 2022 s-a încheiat cu un deficit de 16,33 miliarde de lei, în scădere față de 20,7 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului 2021, a anunțat miercuri Ministerul de Finanțe.
Bugetul consolidat a încheiat anul 2021 cu un deficit de 6,72% din produsul intern brut, sub estimarea inițială de peste 7% din PIB. Deficitul este mai redus decât cel înregistrat în 2020, când a fost de 9,6% din PIB.
Adrian Câciu, noul ministru de finanțe, scrie într-o postare pe Facebook că a început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.
Bugetul general consolidat a înregistrat în primele zece luni ale anului un deficit de 47,98 miliarde de lei (4,03% din produsul intern brut), potrivit Ministerului Finanțelor.
Ministrul muncii, Raluca Turcan, a spus recent că nu mai sunt bani de pensii și alocații, iar Corpul de control al Ministerului de Finanțe a pornit o acțiune de control, despre care zice că e programată din 26 ianuarie.
Bugetul României a înregistrat un deficit de aproape 102 miliarde de lei anul trecut, cu mult peste estimările guvernului, ceea ce face și mai dificilă reducerea acestuia în 2021.
Bugetul consolidat a înregistrat un deficit de circa 8% din produsul intern brut în primele 11 luni. Pentru întreg anul, guvernul estimează un deficit bugetar de 9,1% din PIB.
Economia și-a revenit în trimestrul al treilea, după scăderea puternică din primăvară provocată de pandemie, dar este încă la un nivel mai redus decât anul trecut.
Investițiile nete în economia națională au crescut cu 0,4% în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă din 2019, până la 23,5 miliarde de lei, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.