Rodin Traicu, președintele Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN), a declarat marți seara la Digi24 că nivelul radiațiilor din România e în limite normale, după explozia unei rachete cu propulsie nucleară în Rusia.
O gafă uriașă a ministrului Apărării, ce dă apă la moară Rusiei, care susține că la Deveselu nu sunt doar rachete de interceptare în cazul unor atacuri, iar baza militară este și de atac. Încercând să-l ironizeze pe Putin, Fifor a spus ca el.
Avionul Tu-154 a inspectat de la joasă altitudine obiective de maximă securitate ale SUA. Acțiunea face parte din Tratatul internațional „Cer Deschis” care pemite militarilor din SUA și Rusia să poată survola obiective militare și nu numai.
Ministerul rus al Apărării a anunțat joi că o navă spion s-a scufundat în Marea Neagră, în apropierea coastei Turciei, în urma coliziunii cu un vas sub pavilion Togo care transporta animale vii și care plecase din România.
Rusia vrea să evite erorile din trecut care au dus la destrămarea Uniunii Sovietice, una dintre cauze fiind creșterea exagerată a cheltuielilor militare. Agenția de analize Stratfor a analizat situația Rusiei.
Avionul transporta peste 90 de persoane, inclusiv membri ai unui cor al armatei, cu destinația Siria. El s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea sa, potrivit unui anunț al Ministerului rus al Apărării.
Un avion american de recunoaștere de tipul P-8, ce efectua o misiune de rutină deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus de vânătoare, au declarat doi oficiali SUA. Moscova consideră justificată interceptarea avionului de spionaj.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.