Steph Curry s-a poziționat fără vreun dubiu în epicentrul lumii baschetbalistice contemporane, prin modul în care a reușit să abordeze și să pună în aplicare propriile puncte forte.
Asociația nord-americană care primește cea mai ridicată pondere a atenției dintr-o perspectivă globală pare să fi traversat cu bine un interval extrem de delicat.
De-a lungul timpului, figuri ce au ajuns să depășească granița simbolică a influenței unui simplu sport și-au făcut loc în cadrul National Basketball Association (NBA).
Los Angeles Lakers a obținut al șaptesprezecelea titlu în NBA, la capătul unui sezon neobișnuit, iar LeBron James, liderul echipei din orașul îngerilor, devine primul jucător din ligă care obține titlul de MVP al finalei cu trei echipe diferite.
Actualul sezon din NBA a oferit multe clipe neașteptate, dramatism și o competitivitate ieșită din comun, în condiții deosebite. Două echipe meritorii au ocazia să revină pe culmile baschetului de peste Atlantic.
În sezoanele precedente ale asociației nord-americane de baschet, începutul calendaristic al toamnei nu echivala cu foarte multă activitate pe parchet, dar, într-un an atipic, sezonul s-a reluat la finalul lui iulie, iar playoff-ul e în desfășurare.
Baschetul de înalt nivel a fost stopat pe continentul nord-american timp de peste 4 luni și jumătate. Dar o reluare a sezonului în circumstanțe excepționale produce deja și performanțe de excepție.
All-Star Game-ul NBA din 2020, alături de întregul week-end de festivități din Chicago, a avut la bază un motiv central. Kobe Bryant și fiica sa Gianna, au avut parte de noi promisiuni conform cărora nu vor fi uitați niciodată în lumea baschetului.
Lumea sportului este plină de narațiuni incredibile, de întâmplări nemaipomenite ale unor personaje care intră, treptat, în istorie și în legendă, iar Kobe Bryant a fost unul dintre numele-legendă ale baschetului nord-american.
În urma unei veri care a remodelat complet peisajul favoriților celei mai competitive ligi de baschet din lume, împătimiții baschetului s-au bucurat de impredictibilitate.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.